Administrarea unei afaceri nu este usoara, mai ales in vremuri de criza. Competitia este acerba. Dezvoltarile tehnologice se indreapta spre tine cu o viteza nemaintalnita.

Produsele si serviciile tale necesita dezvoltare constanta. Probleme cu stafful, contabilitate, marketing, program, planificare si gestiune. Ai destule pe cap. Pentru a reusi, trebuie sa-ti prioritizezi activitatile. 

Provocarea consta in faptul ca prioritatile asteapta linistite sa le asezi dupa bunul plac. Evita urmatoarele greseli ale antreprenorilor de orice fel, dar cu precadere incepatori.

Nu ai reusit sa identifici o identitate buna pentru afacerea ta

Demararea unei afaceri noi reprezinta o explozie masiva de adrenalina. Totul este nou si te incanta. Totusi, daca nu pornesti inca de la inceput cu dreptul, intreaga ta afacere se va “surpa”

 Cand infiintezi o companie, trebuie sa o protejezi. Aceasta este separata de tine. Toate activele companiei raman la companie.

Toate activele tale raman la tine. Infiintarea unei companii in toata regula iti ofera numeroase avantaje. Acestea creeaza venituri, deoarece proprietarii detin un bun concret, pe care-l pot vinde (actiuni).

Nu ai reusit sa te tii de cuvant in privinta punctului 1…

A doua greseala “letala” in afaceri tine tot de prima. Proprietarii de afaceri, antreprenorii, nu reusesc sa pastreze o limita intre companie si afacerile personale. Daca nu separi cele doua elemente, nu vei avea o afacere prospera

Trebuie sa iti tratezi afacerea ca pe o afacere adevarata. Compania si finantele personale reprezinta doua lucruri separate. Deschide conturi separate pentru ambele entitati. Intalneste-te mereu cu actionarii, directorii si contabilii. Mentine aceste formalitati, care iti asigura siguranta.

Nu ai reusit sa-ti divizezi afacerea

Cand administrezi mai multe afaceri, ale aceleeasi companii, le pui pe toate la un loc. Gresit. Trebuie sa compartimentezi activitatea.

Nu ai reusit sa implementezi bunele practici in privinta angajatilor

Practicile tale de angajare reprezinta cheia succesului afacerii tale. Daca nu ai grija de angajatii tai, te poti alege cu un proces. Prudenta este cuvantul de ordine. Practicile intra in vigoare chiar dupa ce ai angajat primul om in companie. Revizuieste-ti practicile si asigura-te ca ai grija de angajatii tai!

Nu ai reusit sa pastrezi confidentialitatea datelor in companie

In fiecare seara, angajatii pleaca de la biroul companiei tale cunoscand informatii pretioase care te-ar putea scoate din business. Nu poti preveni aceasta competitie, dar trebuie sa previi scurgerile de informatii.